*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Investeringsmarkeder | 2 min

ECB: Rentenedsættelse, men ingen signaler om fremtiden

Ganske som ventet valgte ECB torsdag at sænke renten med 0,25 procentpoint. Det er den første rentenedsættelse siden 2019. Centralbanken holder kortene tæt ind til kroppen i forhold til udsigterne for de kommende møder.

Nykredit

ECB sænkede torsdag sine rentesatser med 0,25 procentpoint, og indskudsrenten hedder nu 3,75%. Det var der ingen spænding om. Det var der til gengæld om hvilke signaler centralbanken ville sende for fremtiden - og det var sparsomt. ECB fastholder sin ”møde-til-møde”-tilgang, hvor dens beslutninger guides af de seneste informationer. ECB har således ikke forudbestemt nogen bestemt kurs for pengepolitikken - og det er ikke en særlig fremadskuende tilgang, lyder det fra chefstrateg Frederik Engholm.

”Det virker uhensigtsmæssigt al den stund, at pengepolitikken virker med forsinkelse og økonomisk data kan være ganske støjende på kort sigt. Men det udtrykker en usikkerhed hos dele af styringsrådet, som er bange for at bero sig for meget på prognoserne for inflationen, som ellers ser tilforladelige ud på den horisont, hvor pengepolitikken har klarest effekt , det vil sige + 1 år”, siger Frederik Engholm og fortsætter:

”Vi forventer ikke desto mindre, at ECB vil forfølge en lempelseskurs med kvartalsvise lempelser herfra og over de kommende mange kvartaler, men sandsynligheden for et mere trægt lempelsesforløb synes forhøjet i lyset af dagens meget forsigtige signaler fra ECB”.

 

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

 

Model.Name photo

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
9. juli, 2024

Frankrig: Politisk usikkerhed efter mudret valgsejr til centrum-venstrepartierne

Som ventet gav valgresultatet intet klart flertal i Nationalforsamlingen, men strategien med at ”inddæmme” højrefløjen må siges at være lykkedes over forventning. Regeringsforhandlingerne bliver dog svære, og en ny regering er således næppe lige om hjørnet.
Artikel Investeringsmarkeder
8. juli, 2024

USA: Lavere job- og lønvækst understøtter rentenedsættelser til efteråret

Jobvæksten falder i juni til 206.000, mens maj måneds tal nedrevideres stort til 218.000. Dagens tal rykker ikke på Federal Reserves kurs, men understøtter forventningen om rentelempelser til efteråret.
Artikel Investeringsmarkeder
2. juli, 2024

Frankrig: Finansmarkederne svagt lettede ved udsigt til splittet parlament

Selvom Le Pens Rassemblement National fik flest stemmer ved første valgrunde af det franske parlamentsvalg, er det mest sandsynlige udfald, at ingen får et absolut flertal efter 2. valgrunde, der løber af stablen på søndag. Der kan spores en vis lettelse på de finansielle markeder ved det scenarie.