*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Inspiration | 3 min

Så hurtigt kan du spare op til din første million

Hvor lang tid tager det at blive millionær, hvis du sparer 2.500 kr. op hver måned? Det afslører Nykredits formueekspert, Jeanette Kølbek, her, hvor du også kan læse om, hvordan du nemt kan tage dit første skridt mod millionen med Investeringskonto FRI.

Nykredit

Hvor hurtigt du ville kunne blive millionær ved at spare op, afhænger selvfølgelig af, hvor meget du hver måned lægger til side, og hvor stort et afkast dine penge vokser med.

Det afgørende er, at du har de rette forudsætninger - og her er renters rente-effekten og tålmodig afgørende.

”Rentes-rente er kort sagt det, du tjener på dine renter. Som årene går, får du nemlig hvert år renter på de renter, du fik året før. Men det kræver tålmodighed! Renters rente-effekten mærker du nemlig først for alvor, når du har investeret i en længere periode, og det er derfor vigtigt, at du holder fast i din opsparingsplan og investeringsstrategi”, siger Jeanette Kølbek.

Vi tager her udgangspunkt i det historiske afkast for en Investeringskonto FRI investeringsløsning med 65% aktier og 35% obligationer. Investeringsløsningen giver dig nemlig frihed til at fokusere på alt muligt andet end investering - og så opnår du samtidig rentes-rente-effekten, da udbytter som udgangspunkt geninvesteres.

”Med Investeringskonto FRI kan du foretage automatiske indbetalinger til din investeringskonto, uanset hvor stort et beløb, du vælger. Overfører du fx 2.500 kr. om måneden til din investeringskonto, vil de automatisk blive investeret, og der er ingen handelskurtage. Og ikke mindst er du sikret, at din opsparing bliver plejet af professionelle porteføljeforvaltere, som dagligt arbejder på at opnå de bedst mulige afkast til dig,” siger Jeanette Kølbek.

Effekten af løbende investeringer

Men hvor længe tager det så at spare op til en million? Nedenstående graf viser, hvordan man kommer tæt på millionærdrømmen – samt effekten af løbende investeringer.

Hvis du har en startinvestering på 10.000 kr., og løbende indbetaler 2.500 kr. om måneden i 20 år, så kan du nå drømmen - med en formue på 1.002.166 kr. - efter 20 år.

Beregningseksemplet er baseret på afkastudviklingen i en investeringsprofil sammensat af 65 pct. aktier og 35 pct. obligationer, hvor det gennemsnitlige årlige afkast har været 5,2 pct. gennem de seneste 20 år. Et alternativ til at investere er at lade pengene stå på en indlånskonto i 20 år til 0,5% i rente. Her vil din formue efter 20 år være 641.863 kr. Det vil sige en mistet fortjeneste på 360.303 kr. (nutidskroner) ved ikke at investere.

Millionær_graf_invest.png

Kilde: Sparinvest. Baseret på udviklingen i Sparinvest Procedo EUR R efter omkostninger, men før skat.

I indbetalingstabellerne nedenfor kan du se effekten af forskellige månedlige indbetalingsbeløb over en 20-årig periode, baseret på afkastet de seneste 20 år i eksemplet ovenfor. De to tabeller viser hhv. et startindskud på 10.000 kr. og på 0 kr. Af tabellen fremgår det, at hvis du har startinvestering på 10.000 kr., og investerer 2.500 kr. om måneden i 20 år, så er millionærdrømmen gået i opfyldelse efter 20 år. Har du en startinvestering på 0 kroner, vil du efter 20 år ikke være langt fra millionærdrømmen.

tabel_indbetaling_første_million_invest.png

Drømmen om at blive millionær ved at spare op er altså for mange ikke urealistisk - men det kræver en god portion tålmodighed, og så skal pengene arbejde for dig, så du opnår rentes-rente-effekten.

Er du ikke begyndt endnu, men vil gerne i gang? Så ræk endelig ud til din rådgiver. Det er ikke kompliceret at starte.

Fem fordele ved Investeringskonto FRI

  1. Kom i gang fra 1 kr.
  2. Automatisk investering og geninvestering
  3. Indbetal og hæv efter behov
  4. Overblik i net- og mobilbank
  5. Intet depotgebyr eller kurtage

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

 

Model.Name photo

Jeanette Kølbek

Formueekspert

Jeanette er ekspert i privatøkonomi og forbrugertrends inden for opsparing, pension og investering. Hun navigerer danskerne sikkert gennem det privatøkonomiske landskab, så de ved at optimere deres formue kan opnå finansiel tryghed gennem hele livet.

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
2. juli, 2024

Frankrig: Finansmarkederne svagt lettede ved udsigt til splittet parlament

Selvom Le Pens Rassemblement National fik flest stemmer ved første valgrunde af det franske parlamentsvalg, er det mest sandsynlige udfald, at ingen får et absolut flertal efter 2. valgrunde, der løber af stablen på søndag. Der kan spores en vis lettelse på de finansielle markeder ved det scenarie.
Artikel Investeringsmarkeder
13. juni, 2024

USA: Federal Reserve skruer ned for lempelsesintentioner

Den amerikanske centralbank holder renten i ro, men skruer op for inflationsskønnet, og dermed ned for lempelsesintentionerne.
Artikel Investeringsmarkeder
10. juni, 2024

USA: Stærk jobrapport sender renter i vejret

Den amerikanske jobrapport – det såkaldte kongetal - blev fredag offentliggjort for maj måned. Den viste, at der med 272.000 nye beskæftigede fortsat er godt gang i amerikansk økonomi.